top of page
IMG_9111.jpg

BRÖLLOP

En fest värd att minnas om och om igen

Så går det till 

Oavsett om ni tänker gifta er stort eller smått är det värt att firas och dokumenteras. Jag har själv varit där och trott att jag sugit in allt som brud för att sedan se bröllopsbilderna och inse att det fanns så mycket som jag "missat".

Därför fotograferar jag inte bara ceremonin eller de klassiska bröllopsporträtten. Hur närvarande man än försöker vara hade man behövt klona sig för att vara överallt samtidigt. Jag som fotograf kan göra det lite enklare.

Låt mig fotografera förberedelser, ert första möte och varför inte lite på festen? Så att ni kan se tillbaka och kanske även se för första gången med andra ögon. Nedan kan du läsa mer om hur jag tänker och varför det är värt att ha en bröllopsfotograf under hela er dag. 

Vad ingår? 

Så kul att ni är mer nyfikna på hur jag jobbar som fotograf på ett bröllop. Här nedanför har jag försökt spalta upp vad jag kan erbjuda och vad som alltid ingår i mina bröllopsfotograferingar. 

Ett första möte 

I samband med att ni funderar på att boka mig som er bröllopsfotograf

Oavsett hur rätt det kan kännas mellan oss genom skärmens bländande ljus är ett fysiskt möte bra att ha. Jag vill att ni ska känna er bekväma med mig som person för jag kommer att spendera stora delar av er dag i er direkta närhet. Därför kan det vara en god idé att känna varandra på pulsen över en fika eller en promenad. 

Vi kan prata om hur ni träffades, hur ni förlovade er eller bara om kring hur orimligt det är att elefanters närmaste släkting är en mus. 

När ni vi har bestämt ett datum och ni väljer att boka mig som er bröllopsfotograf får ni en faktura på 20% av paketpriset. När denna är betald är datumet ert. Bokningsavgiften är inkluderad i paketpriserna nedan. 

Provfotografering

Ingår alltid vid bokning av mig som bröllopsfotograf

För att ni ska få prova på hur det känns att stå framför kameran och testa lite av uppdragen vill jag att vi ses för en provfotografering. 

Se det som en övningskörning inför er kommande uppkörning. 

Om ni har någon tips på plats som ni tycker om tar jag mig gärna dit. Om möjlighet finns är platsen för ert bröllop en perfekt plats att öva på. Om inte, har jag några guldkorn i och runt där jag bor i Hörby. 

Jag tar med mig en liten högtalare. Har ni någon spellista ni tycker om är det nu ni ska låta musiken flöda. "Det är er upplevelse inte min fotografering" - Jennifer Nilsson 

Ni kommer få ta del av en mängd bilder från provfotograferingen. Se det som en bonus. Hur många bilder som ni kommer få är svårt att säga men jag kan garantera att ni får fler än ni tänkt er. 

Jag tycker själv inte om att bli fotograferad och så väljer någon annan ut bilder där de tycker att jag ser bra ut. Därför skickar jag hellre fler i samma sekvens så att ni själva kan göra ert urval. 

Dialog i nära anslutning till bröllopet 

Genomgång av dagen

Denna dialog kan ske via videochatt eller i egen hög person. Det väljer ni. 

Inför detta möte kommer ni att få en checklista som jag vill att ni funderar kring. Den kommer vara anpassad till det paket ni valt att köpa till just ert bröllop. 

Mitt låt oss säga grundpaket innehåller alltid porträtt, ceremoni och mingel. Här är några exempel på vad som kan stå på checklistan: 

- Porträtt innan eller efter vigsel 

- Ska ni ha ett första möte. 

Samt frågor kring er dag för jag ska kunna flyta med på er stora dag. 

Efter dagen D 

Bröllopet är slut, bilderna är tagna, vad händer nu? 

Efter bröllopet fortsätter mitt arbete med fotografierna. Jag gör utval och redigerar bilderna. Hur långt tid det kommer att ta innan ni får bilderna är svårt att säga men inom två veckor kan jag garantera. Väntan är väl värd!

Hur många bilder ni får vill jag inte heller specificera då jag ofta skickar några bilder per serie för att ni själva ska kunna göra ett urval av de färdiga bilderna. Hur härligt är inte det?!

Bilderna skickas till er via en länk med inloggning och lösenord där ni kan titta på och ladda hem bilderna utan att behöva hantera USB-minnen eller portabla hårddiskar. 

I samband med att ni får ta del av bilderna kommer ni också att få den sista fakturan. Här finns även med ett kontrakt där ni, om ni inte väljer att köpa upphovsrätten till bilderna, skriver under på att bilderna kan komma att användas på hemsida och sociala medier i marknadsförande syfte. Detta är något som diskuteras redan innan bröllopet med kontraktet kommer först nu. 

Nu är det alltså slut! Dagen är över och mitt uppdrag är fullbordat. Ni har massor av bilder som får er att minnas tillbaka på er dag och se med nya ögon. Jag är fylld av tacksamhet och hoppas att vi hörs igen. 

Bröllopspaket

Nedan kan du se vad som ingår i mina olika bröllopspaket. På så vis kan ni hitta det paket som passar just ert bröllop och era önskemål. 

bottom of page